Zoete aardappel bites

Ana van Zadelhoff
Lekker, makkelijke ingrediënten en simpel te maken 🙂
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ, Hollands

Equipment

  • 1 BBQ
  • 1 pan

Ingrediënten
  

  • 1 grote zoete aardappel (+/- 350 gram)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel boboti kruiden
  • 2 eetlepels maizena

Instructies
 

  • Stook je BBQ op tot 200 graden en maak gebruik van indirecte hitte.
  • Schil en snij de zoete aardappel in schijfjes van +/- 1 cm en snij het schijfje in 4 stukken.
  • Kook de zoete aardappel stukjes in heet water gedurende 10 minuten.
  • Meng ondertussen de olie, ketjap en boboti kruiden in een ondiep bord.
  • En doe in een aparte ondiep bord 2 el maizena.
  • Doop elk zoete aardappel stukje in de maizena en doop ze daarna in de marinade met kruiden.
  • Leg alle gedoopte stukjes op de BBQ.
  • Doe dit vervolgens zo’n 20-25 minuten op de BBQ (indirect) op 200 graden, of totdat ze krokant en goudbruin van kleur zijn.

Notities

Eet smakelijk!
Trefwoord bbq, feel good, fingerlicking, potato