
Zoete aardappel bites
Lekker, makkelijke ingrediënten en simpel te maken 🙂
Equipment
- 1 BBQ
- 1 pan
Ingredients
- 1 grote zoete aardappel (+/- 350 gram)
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel boboti kruiden
- 2 eetlepels maizena
Instructions
- Stook je BBQ op tot 200 graden en maak gebruik van indirecte hitte.
- Schil en snij de zoete aardappel in schijfjes van +/- 1 cm en snij het schijfje in 4 stukken.
- Kook de zoete aardappel stukjes in heet water gedurende 10 minuten.
- Meng ondertussen de olie, ketjap en boboti kruiden in een ondiep bord.
- En doe in een aparte ondiep bord 2 el maizena.
- Doop elk zoete aardappel stukje in de maizena en doop ze daarna in de marinade met kruiden.
- Leg alle gedoopte stukjes op de BBQ.
- Doe dit vervolgens zo’n 20-25 minuten op de BBQ (indirect) op 200 graden, of totdat ze krokant en goudbruin van kleur zijn.
Notes
Eet smakelijk!