Zoete aardappel bites
Ana van Zadelhoff
Lekker, makkelijke ingrediënten en simpel te maken :)
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ, Hollands
- 1 grote zoete aardappel (+/- 350 gram)
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel boboti kruiden
- 2 eetlepels maizena
Stook je BBQ op tot 200 graden en maak gebruik van indirecte hitte.
Schil en snij de zoete aardappel in schijfjes van +/- 1 cm en snij het schijfje in 4 stukken.
Kook de zoete aardappel stukjes in heet water gedurende 10 minuten.
Meng ondertussen de olie, ketjap en boboti kruiden in een ondiep bord.
En doe in een aparte ondiep bord 2 el maizena.
Doop elk zoete aardappel stukje in de maizena en doop ze daarna in de marinade met kruiden.
Leg alle gedoopte stukjes op de BBQ.
Doe dit vervolgens zo’n 20-25 minuten op de BBQ (indirect) op 200 graden, of totdat ze krokant en goudbruin van kleur zijn.
Trefwoord bbq, feel good, fingerlicking, potato