logo-bbq

Fire Q festival

zaterdag 30 september - van 11.00 tot 17.00 uur

Locatie: bbq village emmeloord, constructieweg 5

Gratis Entree

SCA Steak Cookoff

Gratis Koffie & Thee

Live BBQ cooking

het bbq VILLAGE fire Q festival 2023

We zijn weer terug! Op 30 september organiseren we het BBQ Village FireQ festival. Van 11.00 – 17.00 uur zal het evenement vol staan met de beste merken in de wereld van BBQ’en! Hier zullen ze hun producten demonstreren en uiteraard valt er genoeg te proeven. Daarnaast zullen er verschillende standhouders aanwezig zijn met de leukste accessoires op roken en barbecueën gericht. Er zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd, voor jong en oud, dus kom vooral langs met de hele familie. 

Dit festival is in combinatie met de SCA, een organisatie die BBQ wedstrijden organiseert, super gaaf!! Er zullen verschillende wedstrijden gehouden worden, waar jij ook aan mee kan doen met je BBQ vrienden! Daarover vind je onderaan deze pagina meer.

Hieronder vind je een aantal foto’s van ons vorig event.

 

maak kennis met de belangrijkste bbq merken

Ontdek de sappige wereld van BBQ’en met de crème de la crème op het BBQ Village FireQ festival. Maak kennis met de belangrijkste BBQ-merken en dompel jezelf onder in een smakelijk avontuur vol gegrilde meesterwerken en ongekende culinaire mogelijkheden.

Bij het verkennen van de BBQ-scene gaat het niet alleen om de perfecte grill, maar ook om de accessoires die je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Verbreed je horizon met de toonaangevende merken die niet alleen indrukwekkende barbecues bieden, maar ook een schat aan accessoires om je grillkunsten te verfijnen.

Stel je voor dat je de heerlijke steaks perfect kunt grillen met behulp van een vleesthermometer van een gerenommeerd merk. Of wat dacht je van grillroosters van professionele kwaliteit, die je gerechten kenmerkende grillstrepen geven waar je vrienden jaloers op zullen zijn. En laten we de messen van de beste kwaliteit niet vergeten, allemaal te vinden op het BBQ Village FireQ festival!

Met deze topmerken maak je niet alleen kennis met hoogwaardige BBQ’s, maar ook met een hele wereld van accessoires die je helpen je grillvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dompel jezelf onder in de smaakvolle gemeenschap van BBQ-liefhebbers en ontdek hoe je je gerechten kunt perfectioneren met de beste apparatuur die er is.


Dus waar wacht je nog op? Kom langs op 30 september bij het BBQ Village FireQ festival!

sca steak cookoff

over de sca

Steak Cookoff Association afgekort SCA is een organisatie die zich bezighoudt met het jureren van Steak en ancillary (bijgerecht) wedstrijden wereldwijd dmv vastgezette regels en criteria.
De Amerikaanse oprichters Brett & Michelle Galloway en Ken Phillips hadden zelf een Steak & BBQ wedstrijdteam en zijn voormalig wereldkampioen. Brett Galloway is genomineerd voor BBQ persoon van het jaar 2014 tussen namen als Tuffy Stone, Chris Lilly, Moe Cason en Diva Q. wereldwijd worden er anno 2023 ongeveer een 600 wedstrijden georganiseerd.

SCA-wedstrijden worden steeds populairder in Europa, het zijn meestal 1 dag wedstrijden
waardoor het vaak gecombineerd wordt met een food festival of een algemeen BBQ event van
een winkel of merk. Iedereen kan dan ook meedoen met deze wedstrijden, je bent niet
verplicht om lid te zijn van deze organisatie. De wedstrijd heeft als hoofdonderdeel steak,
iedereen krijgt vd organisatie 2 steaks (1 om te testen en 1 om in te leveren) en moet daarmee
de beste steak bereiden. Deze steak wordt beoordeeld door een SCA gecertificeerde jury.
Naast steak hebben ze meestal ook Ancillary (bijgerecht). Op 30 september zal dit de monsterburgers en langoustines zijn. De bijgerechten moet je wel zelf alle ingrediënten meenemen (of
anders aangegeven) en daar moet je 6 individuele van inleveren in een piepschuim doosje die
je van de organisatie krijgt.

wat kost sca-wedstrijd deelname?

Om deel te nemen aan de steak categorieën kost het €75 pp. Je krijgt dan twee volwaardige ribeye steaks van topkwaliteit waarmee jij voor de winst kan gaan! De ancillary (monsterburger & langoustine) kosten €25 pp per categorie.

Je moet zelf zorgdragen voor tafels, al je BBQ tools, BBQ en evt. partytent.

Wat kan ik winnen?

Sowieso heb je een te gekke dag met je bbq vrienden, daarnaast heeft de organisator vd
wedstrijd meestal voor de top 3 van elke categorie mooie trofeeën en evt cash geld of iets
anders cools om te winnen. Op 30 september zal de eerste plek in Steak A & B maar liefst 200 euro winnen. Plek twee en drie in deze categorieën zullen €100 en €50 winnen. De eerste plek voor de categorieën Monsterburger en langoustines zullen €100 winnen, gevolgd door €50 euro voor plek twee en €25 euro voor de derde plek.

Mocht je nou nr 1 worden van een categorie dan win je een
“Golden Ticket” die je toegang geeft tot de wereldkampioenschappen in Texas, Amerika wat
elk jaar in Maart wordt georganiseerd en waar ongeveer een 700 teams vanuit de hele wereld
aan mee doen.

Al met al een zeer laagdrempelig wedstrijd format waar echt iedereen aan mee kan doen, je BBQ skills en creativiteit kan tonen en vooral veel plezier te hebben. Bekijk de officiële regels via de volgende link: 2023-SCA-regels

Zien wij je 30 September? Schrijf je dan nu in!

Inschrijving gesloten!

bbq fireq festival sponsoren

Deze sponsoren maken het mogelijk om het festival plaats te laten vinden.

NIEUWSBRIEF BBQ VILLAGE

HEB JIJ JE AL INGESCHREVEN VOOR ONZE BBQ-NIEUWSBRIEF ONDERAAN DEZE PAGINA ? 


AGENDA TIP : ZATERDAG 30 SEPTEMBER 2023 — FIREQ FESTIVAL BBQ VILLAGE