Fire Q festival

zaterdag 5 oktober 2024 - van 11.00 tot 17.00 uur

Locatie: bbq village emmeloord, constructieweg 5

Gratis Entree

SCA Steak Cookoff

Gratis Koffie & Thee

Live BBQ cooking

bbq VILLAGE fire Q festival 2024

Op zaterdag 5 oktober 2024 van 11.00 tot 17.00 uur nodigen wij jullie van harte uit voor de derde editie van het BBQ Village FireQ Festival bij BBQ Village. Deze dag staat volledig in het teken van BBQ-plezier, met een fantastisch programma voor alle liefhebbers van goed eten en gezelligheid.

Kom genieten van een dag vol lekker eten en gezelligheid. De grootste BBQ-merken zullen hun nieuwste producten demonstreren en hun kennis delen, ideaal om tips en tricks op te doen en de nieuwste BBQ-tricks te ontdekken. Naast de grote namen verwelkomen we ook lokale ondernemers die hun producten en specialiteiten presenteren.

Tijdens het festival kun je genieten van heerlijke BBQ-gerechten en drankjes, bereid door onze topchefs en pitmasters. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals schminken en meer, zodat ook zij een geweldige dag beleven. Of je nu komt met familie, vrienden of alleen, iedereen is welkom en kan rekenen op een warme en uitnodigende sfeer. 

We organiseren ook een mega activiteit, waar je een kamado kan winnen. Daarover later meer…!!!

We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen op 5 oktober bij BBQ Village voor een onvergetelijk BBQ-feest!

En het beste van alles: de toegang is helemaal gratis voor iedereen!

BBQ Village FireQ Festival  

Datum: Zaterdag 5 oktober 2024  

Tijd: 11.00 – 17.00 uur  

Locatie: BBQ Village Emmeloord, Constructieweg 5A, 8305AA Emmeloord (parkeren staat duidelijk aangegeven)

Op 30 september 2023 hebben we onze tweede editie van het FireQ festival gehouden, en wat was het een groot succes! Met meer dan 2500 bezoekers en veel lovende reacties kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde editie. Bekijk hieronder de aftermovie en de foto’s.

Aftermovie fire q festival 2023

maak kennis met de belangrijkste bbq merken

Ontdek de sappige wereld van BBQ’en met de crème de la crème op het BBQ Village FireQ festival. Maak kennis met de belangrijkste BBQ-merken en dompel jezelf onder in een smakelijk avontuur vol gegrilde meesterwerken en ongekende culinaire mogelijkheden.

Bij het verkennen van de BBQ-scene gaat het niet alleen om de perfecte grill, maar ook om de accessoires die je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Verbreed je horizon met de toonaangevende merken die niet alleen indrukwekkende barbecues bieden, maar ook een schat aan accessoires om je grillkunsten te verfijnen.

Stel je voor dat je de heerlijke steaks perfect kunt grillen met behulp van een vleesthermometer van een gerenommeerd merk. Of wat dacht je van grillroosters van professionele kwaliteit, die je gerechten kenmerkende grillstrepen geven waar je vrienden jaloers op zullen zijn. En laten we de messen van de beste kwaliteit niet vergeten, allemaal te vinden op het BBQ Village FireQ festival!

Met deze topmerken maak je niet alleen kennis met hoogwaardige BBQ’s, maar ook met een hele wereld van accessoires die je helpen je grillvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dompel jezelf onder in de smaakvolle gemeenschap van BBQ-liefhebbers en ontdek hoe je je gerechten kunt perfectioneren met de beste apparatuur die er is.


Dus waar wacht je nog op? Zet 5 oktober 2024 alvast in je agenda, we zien je graag!!

sca steak cookoff

over de sca

Steak Cookoff Association afgekort SCA is een organisatie die zich bezighoudt met het jureren van Steak en ancillary (bijgerecht) wedstrijden wereldwijd dmv vastgezette regels en criteria.
De Amerikaanse oprichters Brett & Michelle Galloway en Ken Phillips hadden zelf een Steak & BBQ wedstrijdteam en zijn voormalig wereldkampioen. Brett Galloway is genomineerd voor BBQ persoon van het jaar 2014 tussen namen als Tuffy Stone, Chris Lilly, Moe Cason en Diva Q. wereldwijd worden er anno 2023 ongeveer een 600 wedstrijden georganiseerd.

SCA-wedstrijden worden steeds populairder in Europa, het zijn meestal 1 dag wedstrijden
waardoor het vaak gecombineerd wordt met een food festival of een algemeen BBQ event van
een winkel of merk. Iedereen kan dan ook meedoen met deze wedstrijden, je bent niet
verplicht om lid te zijn van deze organisatie. De wedstrijd heeft als hoofdonderdeel steak,
iedereen krijgt vd organisatie 2 steaks (1 om te testen en 1 om in te leveren) en moet daarmee
de beste steak bereiden. Deze steak wordt beoordeeld door een SCA gecertificeerde jury.
Naast steak hebben ze meestal ook Ancillary (bijgerecht). Op 30 september zal dit de monsterburgers en langoustines zijn. De bijgerechten moet je wel zelf alle ingrediënten meenemen (of
anders aangegeven) en daar moet je 6 individuele van inleveren in een piepschuim doosje die
je van de organisatie krijgt.

wat kost sca-wedstrijd deelname?

Om deel te nemen aan de steak categorieën kost het €75 pp. Je krijgt dan twee volwaardige ribeye steaks van topkwaliteit waarmee jij voor de winst kan gaan! De ancillary (dessert & zalm) kosten €25 pp per categorie.

Je moet zelf zorgdragen voor tafels, al je BBQ tools, BBQ en evt. partytent.

Wat kan ik winnen?

Sowieso heb je een te gekke dag met je bbq vrienden, daarnaast heeft de organisator vd
wedstrijd meestal voor de top 3 van elke categorie mooie trofeeën en evt cash geld of iets
anders cools om te winnen. Op 30 september zal de eerste plek in Steak A & B maar liefst 200 euro winnen. Plek twee en drie in deze categorieën zullen €100 en €50 winnen. De eerste plek voor de categorieën Monsterburger en langoustines zullen €100 winnen, gevolgd door €50 euro voor plek twee en €25 euro voor de derde plek.

Mocht je nou nr 1 worden van een categorie dan win je een
“Golden Ticket” die je toegang geeft tot de wereldkampioenschappen in Texas, Amerika wat
elk jaar in Maart wordt georganiseerd en waar ongeveer een 700 teams vanuit de hele wereld
aan mee doen.

Al met al een zeer laagdrempelig wedstrijd format waar echt iedereen aan mee kan doen, je BBQ skills en creativiteit kan tonen en vooral veel plezier te hebben. Bekijk de officiële regels via de volgende link: 2023-SCA-regels

Inschrijving geopend!

bbq fireq festival sponsoren

Deze sponsoren maken het mogelijk om het festival plaats te laten vinden.