ABT

Jaspe Smal
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • 1 BBQ indirecte wijze

Ingrediënten
  

  • 8 jalapeño pepers
  • 16 – 24 plakken ontbijtspek
  • 100 gram monchou
  • 100 gram geraspte cheddar
  • BBQ rub
  • BBQ saus
  • Sesamzaad

Instructies
 

  • Maak de bbq klaar voor indirect grillen en een temperatuur van 180℃.
  • Snijd de jalapeño in de lengte door en verwijder zaadlijsten en zaadjes.
  • Meng de monchou, de cheddarkaas en bbq rub door elkaar.
  • Vul de jalapeño helften met het mengsel van monchou en cheddar en plak ze tegen elkaar aan.
  • Wikkel om elke jalapeño 2 tot 3 plakken spek (afhankelijk van de grootte van de jalapeño).
  • Strooi een lekkere bbq rub op de buitenkant.
  • Leg de jalapeño op de bbq en laat ze liggen voor 45 minuten.
  • Na 45 minuten smeer je de jalapeño in met de bbq saus en laat ze nog een 15 minuten liggen.

Notities

Eet smakelijk !!
Trefwoord bbq, good, lekker, snack, spicy