Texaanse bonenschotel met leftover pulled pork

Johan & Manon
We kennen allemaal wel die overheerlijke pulled pork. Een langzaam gegaard stuk procureur, dat goed in de rubis gezet en lekker afgelakt met je favo bbqsaus!
 
Maar wist je dat je naast hetstandaard broodje pulled pork er ook een overheerlijke bonenschotel mee kuntmaken. Wij vertellen je graag hoe je dit doet!
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • 1 Dutch oven
  • 1 BBQ indirect

Ingrediënten
  

  • 3 rode uien
  • 1 chili peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 flinke scheut BBQ saus
  • 2 blikjes kidney bonen
  • 1 blikje zwarte bonen
  • Texaanse kruidenmix
  • 1 kopje sterke koffie
  • Pulled pork
  • 2 à 3 eetlepels bloem

Instructies
 

  • We gaan er in dit recept vanuit dat jij je pulled pork al klaar hebt gemaakt en dit al een nachtje in de koelkast hebt liggen. Je hebt er de dag ervoor al heerlijk van gegeten, maar je hebt nu wel zin in iets anders. Geen nood! Stof je Dutch oven af en stook je Kamado op tot 150 graden. Want we gaan aan de slag.
  • Hak de knoflook en de chilipeper fijn en snij de groenten. Zet ondertussen je Dutch oven op de Kamado, gebruik je hitteschild voor indirecte warmte. 
  • Doe een scheut olijfolie in je pan, voeg de gehakte chilipeper en een handje Texaanse kruiden toe, fruit dit kort aan. Vervolgens de knoflook, uien en de tomatenpuree en de paprika’s. 
  • Voor een extra grill smaak kun je er ook voor kiezen om je paprika’s van te voren te grillen. 
  • Daarna voeg je je kopje koffie toe, een flinke scheut (of twee) BBQ saus en de bonen. Roer het geheel voorzichtig door. Vervolgens giet je de kippenbouillon er over en sluit je de deksel van de bbq. Laat je pan zo’n half uurtje rustig staan.
  • Als laatst voeg je je pulled pork toe en warm je alles goed door. Vlak voordat je de bonenschotel serveert roer je nog 2 a 3 eetlepels bloem door de bonenschotel zo krijg je een wat dikkere saus.
  • Serveertip;
    Serveer met tortilla wraps en frisse coleslaws.
Trefwoord beans, Dutch oven, fingerlicking, pork, pulled, Texas, tortilla, wraps