Nutty Champignons
Persoonlijk een van mijn favoriete vega gerechten, Nutty Champignons!
Equipment
- 1 BBQ
- 1 steelpan
- 1 Skillet of vuurvaste schaal
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
- Grote Champignons
- 1/2 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 handjes pistache noten
- Italiaanse kruiden
- Parmezaanse kaas
- 1 1/2 eetlepel roomkaas
- Olijfolie
- Peper & zout
Instructies
- Vet je schaal in. Breek de steeltjes uit de champignons en leg deze opzij. Doe de champignons in de schaal of skillet.
- Hak de steeltjes van de champignons die je zojuist opzij hebt gelegd fijn. Doe ze met een flinke scheut olijf olie in je steelpan. Pel je pistache nootjes en hak deze fijn. Snipper een halve ui en hak twee tenen knoflook fijn. Doe alles in je steelpan en fruit dit aan.
- Voeg dan de roomkaas toe samen met een flinke schep Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Let op! Door je pistache noten is je mengsel al redelijk zout, dus wees wat voorzichtig met het zoutvaatje. Roer je mengsel even goed door, het is klaar wanneer de roomkaas wat gesmolten is.
- Vul je champignons rijkelijk met het mengsel. Rasp wat Parmezaanse kaas over je champignons en strooi nog wat extra Italiaanse kruiden erover. Dek je schaal toe met een stukje aluminiumfolie en prik hier wat kleine gaatjes in.
- Zet je schaal op de BBQ voor ongeveer 15 minuten. Na 15 minuten kun je ervoor kiezen om je champignons nog even een minuut of 5 direct op de grill te leggen voor de echte grill smaak en een iets droger resultaat.
- Serveer met een lekkere plak watermeloen en een veeg van je favoriete sausje.
- Geniet ervan en let's go NUTS!