Mini aardbeien yoghurt ijsjes met chocolade swirls

Ana van Zadelhoff
De zomer is echt begonnen en dan is een frisse versnaperingextra lekker. Je kunt deze mini ijsjes prima als snack eten of juist als toetjeserveren.
En omdat ze slechts 2 uur in de diepvries hoeven, kun je ze zelfs 's middags nog klaarmaken, voordat de BBQ aan wordt gezet.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Gang Nagerecht
Keuken BBQ
Porties 9

Equipment

  • 1 kom
  • 1 bewaarbakje
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 450 gram aardbeien
  • 200 gram kokosyoghurt
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 80 gram chocolade
  • 1 scoop eiwitpoeder
  • 1 theelepel kokosolie

Instructies
 

  • Spoel de aardbeien in water en snij ze daarna in stukjes en doe ze in een kom.
  • Doe de kokos yoghurt, pindakaas, eiwitpoeder (of speculaaskruiden) in een andere kom en roer door elkaar.
  • Voeg vervolgens de aardbeien toe aan het mengsel en hussel door elkaar, zodat de aardbeien omhult worden door het mengsel.
  • Schep op de baktray 9 hoopjes van dit aardbeien mengsel en laat dit gedurende 1 uur opstijven in de vriezer.
  • Smelt de chocolade au bain marie en haal daarna de baktray uit de diepvries. Swirl met een lepel, de chocolade over de aardbeien hoopjes en doe ze vervolgens weer terug in de diepvries.
  • Haal de baktray, zo'n 10 minuten voordat het uur voorbij is, voor het serveren uit de diepvries, zodat het makkelijk schepbaar is.

Notities

Eet smakelijk !!
Trefwoord dessert