Kaas-uien brood van de BBQ
Heerlijke kaas-uien brood van de BBQ to share!
Equipment
- 1 kom
- 1 mixer met deeghaken
- 1 deegroller
- 1 BBQ
- 1 skillet of lage BBQ schaal
Ingrediënten
- 500 gram bloem + wat extra voor op je werkblad
- 250 ml warm water
- 7 gram instant gist
- 8 gram zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien
- 2 witte uien
- 250 gram geraspte kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng de bloem, gist en zout door elkaar en voeg er langzaam het water aan toe tot een mooi deeg. Mix daarna nog 10 minuten door.
- Leg een schone theedoek over de kom en laat dit een uur rijzen.
- Snijd in de tussentijd de uien in halve ringen en rasp de kaas.
- Na het uur kneed je met de hand het deeg nog even door en rol je het op je werkblad (bestrooid met bloem) uit. Rol het uit tot de grootte van je schaal of skillet.
- Vet de schaal of skillet in met olijfolie en leg het deeg er in.
- Dek de schaal/skillet af met de schone theedoek en laat het nog 30 minuten rijzen.
- Steek de bbq aan voor indirect grillen op 200℃.
- Na 30 minuten verdeel je eerst de ui en dan de kaas over je deeg.
- Zet de schaal op de bbq en bak je brood in 20-30 minuten mooi bruin.
Notities
Eet smakelijk !!