Hummus van geroosterde groenten

Ana van Zadelhoff
Het recept om hummus zelf te maken, waarbij de BBQ het meeste werk doet
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ, Vegetarisch
Porties 2

Equipment

  • 1 BBQ indirect
  • 1 hittebestendige schaal
  • 1 blender

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 2 grote uien
  • 1 bol knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 pot kikkererwten
  • Peper en zout (optioneel)
  • Paprikapoeder (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de BBQ op indirecte hitte naar 180 graden Celsius.
  • Doe alle groenten in een hittebestendige schaal en leg op de BBQ voor zo'n 35-40 minuten.
  • Haal de schaal uit de oven en laat de groenten zo’n 15 min afkoelen.
  • Pel vervolgens van de aubergine, tomaat en ui de schil eraf. Pers de zachte knoflook uit de schil en doe dit samen met alle gepelde groente in een hakmachine of blender.
  • Voeg optioneel de zeezout, zwarte peper gemalen en gerookte paprikapoeder toe.
  • Blend vervolgens tot de door jouw gewenste structuur.
  • Bewaar in een bewaarbakje of bijv. een weckpot.

Notities

Eet smakelijk!