Bloemkool steak
Smaakvolle bloemkool steaks met gorgonzola van de BBQ.
Equipment
- 1 BBQ
Ingredients
- 1 bloemkool
- 100 gram gorgonzola
- BBQ rub
- Olijfolie
Instructions
- Maak de bbq klaar voor een zone direct en indirect grillen 180 graden.
- Maak de bloemkool schoon en snijd de bloemkool zo, zodat je 2 mooie steaks hebt van ongeveer 2,5 cm dik. Dit doe je door de bloemkool eerst doormidden te snijden en dan zo dik te snijden dat de kern de roosjes bij elkaar houdt.
- Smeer de steaks in met olijfolie en strooi dan de rub er op.
- Leg de steaks op het indirecte gedeelte van de bbq.
- Snijd ondertussen de gorgonzola in plakjes.
- Na ongeveer 30 a 40 minuten, als de steaks prik gaar zijn (even prikken met je kernthermometer of satéprikker) dan moet deze er goed doorheen gaan.
- Leg je ze even op het directe grillgedeelte om er mooie grillstrepen op te krijgen.
- Als de streepjes aan 1 kant staan draai je de steak om en leg je de gorgonzola er bovenop en laat deze smelten.
- Als de gorgonzola gesmolten is, is je steak klaar.
- Met de overgebleven stukjes bloemkool kan je buffalo “wings” maken. Stay tuned voor dit recept!
Notes
Eet smakelijk!