Boerenkoolpesto

Benodigdheden

  • Keukenmachine


Ingrediënten

  • 150 gr boerenkool
  • 2 el citroensap
  • 100 gr geitenkaas (50+ belegen)
  • 150 gr nootjes (bijvoorbeeld huismix ongezouten)
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl Cayennepeper
  • 1 snufje zout
  • 50 ml olijfolie (extra vierge)


Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal het fijn.
  2. Proef en breng op smaak met zeezout en limoensap.
  3. Schep de boerenkoolpesto in een weckpot en bewaar het in de koelkast. Het blijft zo’n 5 dagen goed.


Tip: lekker op stokbrood, vers desembrood of een toastje.

Deel dit artikel:

MEER Artikelen

Pepernoten van de BBQ

Door de barbecue te gebruiken in plaats van de oven, krijgen de pepernoten een subtiel geroosterde, bijna karamelachtige smaak. Perfect voor een winterse Sinterklaasavond buiten bij het vuur! Ingrediënten (voor ± 60 pepernoten) 250 g zelfrijzend bakmeel 125 g donkere

Meer lezen