Aubergine pizzaatjes
Ana van Zadelhoff
Het recept om je pizza's koolhydraatarm te maken, aubergine pizza's!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
BBQ/ Oven
1 Pizzasteen voor op BBQ
- 1 aubergine
- 4-5 eetlepels passata
- 1 kleine eetlepel couscous kruiden
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 eetlepels olie (bv truffelolie)
- 75 gram geraspte manchego
- Verse basilicum
Verwarm de BBQ/oven voor op 220 graden C.
Snij aan beide bolle kanten de schil er heel dun af.
Snij vervolgens de aubergine in plakken in de lengte van ca. 1 cm dik.
Besmeer beide kanten met olie, dit gaat het gemakkelijkst met een kwastje.
Bak de plakken zo'n 10-15 minuten in de BBQ/oven tot ze zacht zijn. Draai ze tussendoor even om.
Haal de plakken uit de BBQ/oven.
Meng de passata met de couscous kruiden en chilivlokken.
Smeer de passata op de plakken (ongeveer 1 el per plak). Sprenkel daar de manchego over heen en gril de plakken ' pizza' nog zo'n 10 minuutjes in de BBQ/oven, of totdat de kaas begint te bubbelen goudbruin van kleur is.
Garneer met verse basilicum.
Trefwoord gezond, groente, healthy, Italiaans, pizza, vega