Aubergine pizzaatjes
Het recept om je pizza's koolhydraatarm te maken, aubergine pizza's!
Equipment
- BBQ/ Oven
- 1 Pizzasteen voor op BBQ
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 4-5 eetlepels passata
- 1 kleine eetlepel couscous kruiden
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 eetlepels olie (bv truffelolie)
- 75 gram geraspte manchego
- Verse basilicum
Instructies
- Verwarm de BBQ/oven voor op 220 graden C.
- Snij aan beide bolle kanten de schil er heel dun af.
- Snij vervolgens de aubergine in plakken in de lengte van ca. 1 cm dik.
- Besmeer beide kanten met olie, dit gaat het gemakkelijkst met een kwastje.
- Bak de plakken zo'n 10-15 minuten in de BBQ/oven tot ze zacht zijn. Draai ze tussendoor even om.
- Haal de plakken uit de BBQ/oven.
- Meng de passata met de couscous kruiden en chilivlokken.
- Smeer de passata op de plakken (ongeveer 1 el per plak). Sprenkel daar de manchego over heen en gril de plakken ' pizza' nog zo'n 10 minuutjes in de BBQ/oven, of totdat de kaas begint te bubbelen goudbruin van kleur is.
- Garneer met verse basilicum.
Notities
Eet smakelijk !!