Aubergine pizzaatjes

Ana van Zadelhoff
Het recept om je pizza's koolhydraatarm te maken, aubergine pizza's!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • BBQ/ Oven
  • 1 Pizzasteen voor op BBQ

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 4-5 eetlepels passata
  • 1 kleine eetlepel couscous kruiden
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels olie (bv truffelolie)
  • 75 gram geraspte manchego
  • Verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de BBQ/oven voor op 220 graden C.
  • Snij aan beide bolle kanten de schil er heel dun af.
  • Snij vervolgens de aubergine in plakken in de lengte van ca. 1 cm dik.
  • Besmeer beide kanten met olie, dit gaat het gemakkelijkst met een kwastje.
  • Bak de plakken zo'n 10-15 minuten in de BBQ/oven tot ze zacht zijn. Draai ze tussendoor even om.
  • Haal de plakken uit de BBQ/oven.
  • Meng de passata met de couscous kruiden en chilivlokken.
  • Smeer de passata op de plakken (ongeveer 1 el per plak). Sprenkel daar de manchego over heen en gril de plakken ' pizza' nog zo'n 10 minuutjes in de BBQ/oven, of totdat de kaas begint te bubbelen goudbruin van kleur is.
  • Garneer met verse basilicum.

Notities

Eet smakelijk !!
Trefwoord gezond, groente, healthy, Italiaans, pizza, vega