Je zet je Dutch oven op de grill zodat deze alvast kan opwarmen. Voor de curry snij je de zoete aardappel in blokjes, de ui in ringen en de knoflook en gember hak je fijn.
Doe een klontje boter in de pan en voeg je groenten en droge kruiden toe. Voeg een scheut olijf olie toe, roer alles door en laat dit 10 minuten staan. Zo krijgen de groenten een fijne rooksmaak.
Voeg vervolgens 2 eetlepels gele curry pasta toe. Ik gebruik het liefst de pasta van Koh Thai maar ieder andere pasta is ook prima. Vervolgens giet je 0.75 liter bouillon in de pan en de twee pakjes kokosmelk. Meng alles even rustig door. Nu voeg je de parelcouscous en de kikkererwten toe (let op! Spoel de kikkererwten van te voren goed af en laat ze uitlekken voordat je ze in de pan doet). Kijk of al je groenten nu onder het vocht staan. Eventueel voeg je nog wat bouillon toe.
Nu ben je bijna klaar met je curry! Het enige dat je nu nog hoeft te doen is af en toe door roeren. Laat de curry een uurtje staan waarbij je de laatste 30 minuten de deksel op de pan doet.
Kruid je kipvleugels zoals je dat het liefste doet met je favoriete kipkruiden!
Leg de kip rondom de pan op de grill. Draai de kipvleugels regelmatig. Bak ze in ongeveer 40 minuten goudbruin en krokant.
TzatzikiDoe de yoghurt en mayonaise in een kom. Halveer een hele komkommer in de lengte en haal de zaadlijst eruit. Rasp de komkommer, hak een half bosje koriander fijn en doe dit samen met de komkommer in de kom. Voeg vervolgens peper/zout en het sap van een halve citroen toe en roer goed door. Je curry heeft nu ongeveer 1.15 uur op het vuur gestaan. Voeg nu nog twee a drie eetlepels bloem toe aan je curry en roer dit goed door. Je zult zien dat je curry nu mooi dik wordt en bindt. Laat dit nog even 5 minuten staan.