Warm gerookte kip met BBQ saus
BBQ Village Emmeloord
Een lekkere snack voor bij de borrel of als hoofdgerecht met salade
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken BBQ
1 BBQ
1 Grote kom
Houtsnippers
- 600 gr Kippenborst filet zonder bot en huid
- 600 ml Lauw water
- 20 gr Zout
- 5 gr Suiker
- 30 gr Zwarte peperkorrels geplet
- BBQ saus naar keuze ( wij gebruiken NoRubbish Innocent blood )
Meng het water, zout, suiker en peper. Als het zout en suiker is opgelost leg je de kip in de pekel. Laat minimaal 45 minuten staan in de koelkast
Bereid de BBQ voor op 120gr indirect
Haal na 45 minuten de kip uit de pekel en dep droog
Leg de kip op het rooster los van elkaar en steek de temperatuur probe in het dikste gedeelte van een filet. Door de thermometer hoef je het deksel niet te openen. "Looking aint cooking"
Strooi de houtsnippers op de kolen
Rook de kip ongeveer 50 minuten met gesloten deksel tot een kerntemperatuur van minimaal 75grC
Bestrijk de kip met de BBQ saus en laat ze nog 10 minuten garen met gesloten deksel
Haal de kip van de grill en laat 10 minuten rusten. Snij de kip in plakken, garneren met dun gesneden bosui of tuinkers en serveer op een houten plank
Eet smakelijk.
Lekker met een mooie kool salade en verse frites
Trefwoord bbqsaus, borrelhap, gerookt, kip, warm