Sambal Village Style
BBQ Village
Een lekkere sambal dip voor bij je stokbrood!
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 stuk sereh
- 1/2 ui
- 1 stuk mango
- 1 stuk paprika
- 1/2 eetlepel trassi
- 1 mespunt rub (bv Sunny Stuff van NoRubbish)
- 1 eetlepel olijfolie
Laat de BBQ opstoken tot 200 graden, in een directe setting
Snij de ui, knoflook, sereh en peper zeer fijn
Bak dit tot een glazig geheel in een skillet met olie
Voeg de trassi en de rub naar keuze toe en bak kort mee
Schil de mango en snijd deze samen met de paprika fijn, dit kan worden toegevoegd aan de skillet
Bak dit door tot de paprika gaar is en de mango zacht wordt
Tip: Serveer over je vlees, vis of groente of gebruik het als dip op een stokbroodje
Trefwoord bbq, pittig, Sambal