Zeebaars in zoutkorst
BBQ Village Emmeloord
Heerlijke verse zeebaars van de BBQ, genieten !!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
- 2 stuks Zeebaars
- 1 bosje Dille
- 1 stuks Citroen in plakjes
- 2 kilo Zeezout
- 2 stuks Eiwitten
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen op 180grC
Stop in iedere zeebaars een half bosje dille. Snij de citroen schijfjes doormidden en stop deze ook in de buik van de vissen
Meng in een grote kom het zout met de eiwitten, je krijgt een beetje de structuur van nat zand. Als het te droog is kun je er nog iets water bij doen
Leg een laagje zout op de bodem van het blik en leg hier de vissen op
Dek de vissen nu af met de rest van het zout, de staarten mogen buiten het zout blijven als de vissen te groot zijn. Plaats het blik 40 minuten op de BBQ, weg van het vuur
Haal het blik uit de BBQ en laat een minuut of 10 afkoelen
Breek de zoutkorst en haal de vissen er voorzichtig uit en wrijf zoveel mogelijk zout van de huid
Haal de vulling uit de buikholte en gooi weg
Begin bij de buik en stroop langzaam de huid af richting de rug. Daar aangekomen til je de vis op aan de huid, de graten inde rug zullen nu loskomen, en draai je hem om. Stroop de rest van de huid eraf. Haal de filet van de hoofdgraat af en verwijder de graat van de filet die is blijven liggen. Verwijder de graten die om de buikholte zitten en de vis is schoon
Trefwoord bbq, vis, zeebaars, zout