Chicken wings met bier en gorgonzola
BBQ Village Emmeloord
Chickenwings, maar dan net even anders
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken BBQ
- 20 stuks Chicken wings
- 1 rub Tip: The Hulk van NoRubbish
- 200 ml Bier
- 300 ml BBQ saus
- 50 gr Boter
- 200 gr Gorgonzola
- Houtsnippers
- Injectiespuit
Bereid de BBQ voor op 100 / 120 grC. Maak het rooster schoon met een borstel
Leg de houtsnippers even in een bakje met water ( 15 - 30 minuten )
Rub de chickenwings met de gekozen rub, niet te dik rubben
Meng het bier met de BBQ saus (100ml) en injecteer de chickenwings
Verdeel de wings op het rooster en gooi de helft van de snippers op de houtskool, sluit deksel
Na 30 minuten gooi je de andere helft van de snippers op het houtskool
Als de wings een temperatuur hebben van 76 - 82gr mogen ze van de BBQ gehaald worden
Verkruimel de gorgonzola en smelt deze samen met de boter. Daarna mengen met de BBQ saus (200ml)
Meng de chickenwings en de saus in een grote kom en serveer ze op een mooie houten plank. Garneer ze eventueel met wat fijngesneden bosui en wat sesam zaadjes. Het ook wil ook wat !
Trefwoord bier, chicken, gorgonzola