Steek de bbq aan en bereidt hem voor op 180 ℃, een gedeelte indirect en een gedeelte direct.
Rooster de pijnboompitten zonder olie in een skillet boven direct vuur mooi goudbruin en laat deze afkoelen
Vlinder de bavette. Dit doe je door de bavette met de draden van links naar rechts te leggen en hem horizontaal in te snijden totdat hij net niet door is en je hem kan openvouwen als een boek. Laat hem zo op je werkblad liggen
Strooi royaal zout en peper op de bavette
Smeer de bavette in met een mooie laag pesto
Leg een bedje van rucola sla er bovenop
Strooi dan de pijnboompitten en parmezaanse kaas er over
Rol de bavette op van “voor naar achter” zodat de draden nog steeds van links naar rechts lopen
Knoop nu eerst aan de 2 uiteinden een stuk slagers touw
Dan 1 stuk touw over de lengte en dan om de ongeveer 3 cm in de breedte (dit geeft straks met snijden mooie porties).
Leg de bavette op het indirecte gedeelte en laat hem liggen tot hij een kerntemperatuur heeft van 48 ℃
Grill de bavette dan rondom boven het directe gedeelte voor een mooi kleurtje tot een kerntemperatuur van 55 ℃
Laat de rollade nog even 5 tot 10 minuten rusten in aluminiumfolie maar druk dat niet te strak aan (dan gaart het nog te veel door)
Snijd bij het serveren eerst het touw weg dat over de lengte loopt
Snijd dan in het midden tussen je rollade touw door zodat je plakken krijgt van ongeveer 3 cm met het touw er om zodat deze mooi als portie blijft liggen