Short rib

Jaspe Smal
De spareribs van rund!
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • 1 BBQ indirect
  • Butcher paper/ aluminiumfolie
  • 2 rook chunks
  • Keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 1 short rib
  • olijfolie / mosterd
  • 1 BBQ rub
  • 3 plakjes roomboter

Instructies
 

  • Maak de BBQ klaar voor indirect BBQ'en op 110℃
  • Ontvlies de ribs aan de botkant. Denk aan je vingers, doe dit voorzichtig door de achterkant van een “gewoon” mes tussen het bot en het vlies te drukken en deze omhoog te drukken. Pak voor extra grip keukenpapier en verwijder daarmee het vlies.
  • Snijd de harde stukken vet weg en “trim” het vlees mooi zodat je geen losse stukjes hebt en geen zilverachtig vlies over je vlees meer hebt.
  • Smeer de rib in met olijfolie of andere binder zoals mosterd.
  • Strooi royaal bbq rub over het vlees. Let op! Vlees heeft 6 kanten, dus vergeet de zijkanten niet.
  • Doe de rook chunks in de bbq en leg het vlees op het rooster.
  • Laat het vlees zo veel mogelijk met rust maar houd de temperatuur van de bbq in de gaten dat deze niet te hoog wordt. Max. 115℃. If you're lookin', you ain't cookin!
  • Als de ribs een mooie bark hebben en de kerntemperatuur 70℃ is pakken we het vlees in met butcher paper of aluminiumfolie.
  • Let 2 plakjes roomboter op de butcher paper of aluminiumfolie en leg daar de rib met vlees op. Leg het laatste plakje roomboter op de botten en vouw het pakket goed dicht.
  • Leg het pakket terug op de bbq tot een kern van 95 graden.
  • Laat het vlees daarna minimaal 30 minuten afgesloten “rusten”

Notities

Eet smakelijk !!
Trefwoord bbq, beef, good, koe, meat, ribs, rund