Sambal Village Style

BBQ Village
Een lekkere sambal dip voor bij je stokbrood!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • 1 BBQ
  • 1 skillet

Ingrediënten
  

  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk sereh
  • 1/2 ui
  • 1 stuk mango
  • 1 stuk paprika
  • 1/2 eetlepel trassi
  • 1 mespunt rub (bv Sunny Stuff van NoRubbish)
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Laat de BBQ opstoken tot 200 graden, in een directe setting
  • Snij de ui, knoflook, sereh en peper zeer fijn
  • Bak dit tot een glazig geheel in een skillet met olie
  • Voeg de trassi en de rub naar keuze toe en bak kort mee
  • Schil de mango en snijd deze samen met de paprika fijn, dit kan worden toegevoegd aan de skillet
  • Bak dit door tot de paprika gaar is en de mango zacht wordt
  • Tip: Serveer over je vlees, vis of groente of gebruik het als dip op een stokbroodje

Notities

Eet smakelijk !
Trefwoord bbq, pittig, Sambal