Cornbread

BBQ Village Emmeloord
Maak de lekkerste cornbread met je BBQ!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • 1 Dutch oven
  • 1 BBQ

Ingrediënten
  

  • 200 gram maïsmeel
  • 120 gram patentbloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • 250 milliliter karnemelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • bakspray of olie

Instructies
 

  • Bereid de grill voor op indirecte hitte op 200 graden Celsius.
  • Meng het maïsmeel, bloem, zout en bakpoeder in een grote kom.
  • Meng de eieren, karnemelk en olijfolie in een andere kom.
  • Meng het droge mengsel met het natte mengsel tot een glad beslag
  • Spray / Smeer de Dutch Oven in met de bakspray/olie
  • Verwarm de Dutch Oven 5 minuten voor in de BBQ
  • Haal de Dutch Oven van de grill en giet het beslag in de warme Dutch Oven
  • Zet de Dutch Oven terug op de grill
  • Na ongeveer 30 minuten controleer je met een houtprikker of het klaar is. Droog is klaar!
  • Tip: Je kan er van alles aan toevoegen zoals een rub, bacon, kaas en/of jalapeño pepers
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Brood, Corn, Dutch oven, Side