Pulled Pork

Jaspe Smal
Stap voor stap laten we je zien hoe jij de lekkerste pulled pork kan maken, een typisch BBQ gerecht!
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • Butcher paper/ aluminiumfolie
  • 1 Sprayflacon
  • 1 drip pan
  • Rookhout
  • Koelbox
  • Handdoek
  • Meat claws

Ingrediënten
  

  • 2 kg procureur
  • Mosterd
  • BBQ-rub
  • 150 ml appelsap
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 2 plakjes roomboter

Instructies
 

  • Maak de BBQ klaar om indirect te grillen op een temperatuur van 110℃.
  • Dep de procureur droog.
  • We gaan de procureur ‘trimmen’ door de loshangende stukjes vlees weg te snijden en de dikke stukken vet weg te snijden.
  • Wrijf de procureur rondom in met een mooi laagje mosterd.
  • Strooi royaal je favoriete BBQ rub over de procureur.
  • Als de BBQ op temperatuur is, voeg je wat rookhout toe.
  • Zet onder je rooster de BBQ schaal en vul deze met water.
  • Leg de procureur op de BBQ.
  • Doe de appelsap in een sprayflacon.
  • Spray de procureur elke 30 minuten in met de appelsap. Spray niet te veel en niet te hard want dan spuit je de rub eraf.
  • Als de procureur een kerntemperatuur heeft van 70℃ gaan we hem inpakken.
  • Pak een stuk butcher paper of aluminiumfolie en verdeel hier 2 eetlepels rietsuiker over, 1 eetlepel BBQ rub en 1 plakje roomboter.
  • Leg hier de procureur op.
  • Verdeel over de bovenkant de rest van de rietsuiker, een halve eetlepel BBQ rub en 1 plakje roomboter.
  • Spray de procureur royaal in met appelsap en vouw de butcher paper er strak overheen.
  • Leg het pakketje terug op de BBQ.
  • Als de kerntemperatuur 95℃ is gaat de procureur van de BBQ af.
  • Wikkel de procureur die nog in de butcher paper zit in een handdoek en leg hem voor een uur in de koelbox zo kunnen de vleessappen zich goed vermengen met het vlees.
  • Na een uur wachten haal je de procureur uit de koelbox en handdoek. Open voorzichtig je “pakketje” in een grote schaal en leg de procureur inclusief het vocht uit de butcher paper in de schaal.
  • Pluk met de meat claws of 2 vorken het vlees uit elkaar.
  • Meng het vlees en vocht goed door elkaar en de pulled pork is klaar!

Notities

Eet smakelijk !!
Trefwoord american, fingerlicking, good, meat, pork, pulled