Pittige Gamba’s van de barbecue

Info

Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Marineren: 30 minuten
Bereiding: 5-6 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram grote rauwe gamba’s (In de winkel bieden we schoongemaakte en gepelde gamba’s aan)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode chilipeper (fijn gesneden, zonder zaadjes)
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Verse koriander of peterselie (optioneel, als garnering)
  • Zout en versgemalen peper

Of kies voor de No Rubbish Rub Hardcore Jaws in plaats van bovenstaande marinade.

Bereiding

  1. Meng in een kom de knoflook, chilipeper, limoenrasp en -sap, olijfolie, sojasaus, paprikapoeder en wat zout en peper. Roer goed door.
  2. Voeg de gamba’s toe aan de marinade en schep alles om zodat ze goed bedekt zijn. Dek af en laat minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
  3. Verhit de barbecue tot middelhoge directe hitte. Gebruik eventueel een grillmandje of spiesjes om de gamba’s makkelijk te kunnen draaien.
  4. Gril de gamba’s ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze mooi roze en licht gekaramelliseerd zijn. Let op: gamba’s garen snel, dus niet te lang op de barbecue laten liggen.
  5. Serveer direct, eventueel met wat verse koriander of peterselie en partjes limoen voor erbij. Lekker met stokbrood en een frisse salade.

Tip: maak de marineer dubbel en gebruik de helft als dipsaus – even opwarmen en klaar!

Deel dit artikel:

MEER Artikelen

Pepernoten van de BBQ

Door de barbecue te gebruiken in plaats van de oven, krijgen de pepernoten een subtiel geroosterde, bijna karamelachtige smaak. Perfect voor een winterse Sinterklaasavond buiten bij het vuur! Ingrediënten (voor ± 60 pepernoten) 250 g zelfrijzend bakmeel 125 g donkere

Meer lezen