Info
Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Marineren: 30 minuten
Bereiding: 5-6 minuten
Ingrediënten
- 500 gram grote rauwe gamba’s (In de winkel bieden we schoongemaakte en gepelde gamba’s aan)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 rode chilipeper (fijn gesneden, zonder zaadjes)
- Sap en rasp van 1 limoen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Verse koriander of peterselie (optioneel, als garnering)
- Zout en versgemalen peper
Of kies voor de No Rubbish Rub Hardcore Jaws in plaats van bovenstaande marinade.
Bereiding
- Meng in een kom de knoflook, chilipeper, limoenrasp en -sap, olijfolie, sojasaus, paprikapoeder en wat zout en peper. Roer goed door.
- Voeg de gamba’s toe aan de marinade en schep alles om zodat ze goed bedekt zijn. Dek af en laat minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
- Verhit de barbecue tot middelhoge directe hitte. Gebruik eventueel een grillmandje of spiesjes om de gamba’s makkelijk te kunnen draaien.
- Gril de gamba’s ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze mooi roze en licht gekaramelliseerd zijn. Let op: gamba’s garen snel, dus niet te lang op de barbecue laten liggen.
- Serveer direct, eventueel met wat verse koriander of peterselie en partjes limoen voor erbij. Lekker met stokbrood en een frisse salade.
Tip: maak de marineer dubbel en gebruik de helft als dipsaus – even opwarmen en klaar!

