Pig shots

Jaspe Smal
Een heerlijk recept met frikandel ipv worst!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • 1 BBQ (indirecte wijze)
  • Cocktailprikkers
  • 1 spuitzak (zip bag)

Ingrediënten
  

  • 2 frikandellen
  • 20 kleine plakjes ontbijtspek
  • BBQ rub
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram geraspte cheddar
  • BBQ saus

Instructies
 

  • Snijd de frikandellen in plakjes van ongeveer 1 cm.
  • Doe om elk plakje frikandel een stukje spek zodat je een soort shotglaasje krijgt. Prik de cocktailprikker zijwaarts door de onderkant zodat de spek op zijn plek blijft. De frikandel vormt als het ware de onderkant van het 'glaasje'.
  • Strooi de buitenkant in met de bbq rub.
  • Doe de roomkaas, de shredded cheddar cheese en de bbq kruiden (2 eetlepels) in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Doe het roomkaas mengsel in de spuitzak (of zip bag en knip hier dan een puntje van af).
  • Vul de “shotglaasjes” met het roomkaas mengsel maar niet tot de rand, de vulling zet nog wat uit.
  • Maak in de tussentijd de bbq klaar voor indirect bbq-en op 180℃. voeg eventueel wat rookhout toe.
  • Zet de pig shots 30 tot 45 minuten op de bbq tot het spek krokant is geworden.
  • Smeer ze in met je favoriete bbq saus en laat ze nog een kwartiertje op de bbq om de saus te laten karameliseren.
  • Als het spek mooi bruin is en je bbq saus mooi gekarameliseerd is, zijn de pig shots klaar!

Notities

Eet smakelijk !!
Trefwoord feel good, fingerlicking, lekker, pig, shots