Krokante aardappels van de BBQ
Krokante (echt een aanrader!) aardappels van de BBQ. Supersimpel, en super lekker 🙂Kost iets meer tijd, maar is het wachten meer dan waard.
Equipment
- 1 Dutch oven
- 1 BBQ
- 1 glas
Ingrediënten
- 450 gram aardappels met rode schil (krieltjes kan ook)
- 1,5 eetlepel kokosolie
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 snuf zeezout
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel rozemarijn (optioneel)
Instructies
- Kook 1 liter water.
- Laat de aardappelen 30 min in het kokende water koken op de Dutch Oven in de BBQ.
- Laat ze daarna 10 min afkoelen.
- Maak ondertussen de marinade klaar, doe alle ingrediënten in een kom en mix tot een goed gemengde marinade.
- Duw de aardappelen met een glas kapot.
- Leg de ingeduwde aardappels op een bakplaat.
- Smeer de aardappels in met de marinade. Dit gaat het makkelijkst met een kwastje.
- Bak de aardappels zo'n 45 minuten in de BBQ op 180 graden, of tot ze krokant zijn.
- *Check na 20 min hoe het gaat en doe indien nodig een alu folie over de aardappels, zodat ze niet verbranden.*
- Garneer met gedroogde rozemarijn. (optioneel)
Notities
Eet smakelijk !