Krokante aardappels van de BBQ

Ana van Zadelhoff
Krokante (echt een aanrader!) aardappels van de BBQ. Supersimpel, en super lekker 🙂
Kost iets meer tijd, maar is het wachten meer dan waard.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Hollands
Porties 2 à 3 porties

Equipment

  • 1 Dutch oven
  • 1 BBQ
  • 1 glas

Ingrediënten
  

  • 450 gram aardappels met rode schil (krieltjes kan ook)
  • 1,5 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 snuf zeezout
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn (optioneel)

Instructies
 

  • Kook 1 liter water.
  • Laat de aardappelen 30 min in het kokende water koken op de Dutch Oven in de BBQ.
  • Laat ze daarna 10 min afkoelen.
  • Maak ondertussen de marinade klaar, doe alle ingrediënten in een kom en mix tot een goed gemengde marinade.
  • Duw de aardappelen met een glas kapot.
  • Leg de ingeduwde aardappels op een bakplaat.
  • Smeer de aardappels in met de marinade. Dit gaat het makkelijkst met een kwastje.
  • Bak de aardappels zo'n 45 minuten in de BBQ op 180 graden, of tot ze krokant zijn.
  • *Check na 20 min hoe het gaat en doe indien nodig een alu folie over de aardappels, zodat ze niet verbranden.*
  • Garneer met gedroogde rozemarijn. (optioneel)

Notities

Eet smakelijk !
Trefwoord gezond, lekker, potato, vega