Koreaanse Kipspiesen BBQ Village

Ingrediënten:

  • 800 gram kipdijfilet (voor vegetariërs kun je ook tofu gebruiken)
  • 1 eetlepel Geraspte gember
  • 2 teentjes Knoflook, geraspt of geperst
  • 3 eetlepels Donkere sojasaus
  • 2 eetlepels Gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 2 eetlepels Rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel Honing
  • 1 theelepel Sesamolie

Bereiding:

  1. Snijdt de kippendij in kleine blokjes.
  2. Meng alle andere ingrediënten in een kom.
  3. Voeg de kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn. Zet minimaal een halfuur in de koelkast.
  4. Rijg de blokjes aan spiesen
  5. Gril de spiesjes op een hete BBQ terwijl je ze regelmatig draait. Het grillen duurt ongeveer 10 tot 12 minuten.
  6. Voor het opdienen kun je er nog fijngesneden bosui en geroosterde sesamzaadjes overheen strooien.
Deel dit artikel:

MEER Artikelen

Pepernoten van de BBQ

Door de barbecue te gebruiken in plaats van de oven, krijgen de pepernoten een subtiel geroosterde, bijna karamelachtige smaak. Perfect voor een winterse Sinterklaasavond buiten bij het vuur! Ingrediënten (voor ± 60 pepernoten) 250 g zelfrijzend bakmeel 125 g donkere

Meer lezen