Knoflookbrood met zachte kaas

Ana van Zadelhoff
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ
Porties 5

Equipment

  • 1 Grote kom
  • 1 BBQ indirect
  • 1 skillet

Ingrediënten
  

  • 2 mozzarella bollen
  • 60 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 1,5 cup amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/3 cup spekjes
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 cup geraspte kaas
  • 1 bakje verse peterselie

Instructies
 

  • Snij de mozarella in stukjes en mix dit met de roomkaas.
  • Voeg in een kom de eieren, mozarella, baking powder, amandelmeel, Italiaanse kruiden en spekjes en roer tot een beslag.
  • Snij de knoflook in stukjes en fruit 5-7 min in de skillet
  • Voeg de knoflook toe aan het beslag en doe vervolgens het beslag 10 min in de koelkast.
  • Haal het beslag uit de koelkast, draai er zo'n 5 balletjes van en doe die als een bloemvorm in de skillet.
  • Sprinkel hierover de geraspte kaas en zet dit 20-25 min op 200 graden in de skillet in de BBQ (indirect) of tot het er lichtbruin en krokant eruitziet.

Notities

Eet smakelijk!
Trefwoord bbq, bread, cheese, garlic