logo-bbq

Knoflookbrood met zachte kaas

Ana van Zadelhoff
Bereidingstijd 35 min
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ
Porties 5

Equipment

  • 1 Grote kom
  • 1 BBQ indirect
  • 1 skillet

Ingrediënten
  

  • 2 mozzarella bollen
  • 60 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 1,5 cup amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/3 cup spekjes
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 cup geraspte kaas
  • 1 bakje verse peterselie

Instructies
 

  • Snij de mozarella in stukjes en mix dit met de roomkaas.
  • Voeg in een kom de eieren, mozarella, baking powder, amandelmeel, Italiaanse kruiden en spekjes en roer tot een beslag.
  • Snij de knoflook in stukjes en fruit 5-7 min in de skillet
  • Voeg de knoflook toe aan het beslag en doe vervolgens het beslag 10 min in de koelkast.
  • Haal het beslag uit de koelkast, draai er zo'n 5 balletjes van en doe die als een bloemvorm in de skillet.
  • Sprinkel hierover de geraspte kaas en zet dit 20-25 min op 200 graden in de skillet in de BBQ (indirect) of tot het er lichtbruin en krokant eruitziet.

Notities

Eet smakelijk!
Trefwoord bbq, bread, cheese, garlic

NIEUWSBRIEF BBQ VILLAGE

HEB JIJ JE AL INGESCHREVEN VOOR ONZE BBQ-NIEUWSBRIEF ONDERAAN DEZE PAGINA ? 


AGENDA TIP : ZATERDAG 30 SEPTEMBER 2023 — FIREQ FESTIVAL BBQ VILLAGE