
Knoflookbrood met zachte kaas
Equipment
- 1 Grote kom
- 1 BBQ indirect
- 1 skillet
Ingrediënten
- 2 mozzarella bollen
- 60 gram roomkaas
- 3 eieren
- 1,5 cup amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/3 cup spekjes
- 2 theelepels italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 cup geraspte kaas
- 1 bakje verse peterselie
Instructies
- Snij de mozarella in stukjes en mix dit met de roomkaas.
- Voeg in een kom de eieren, mozarella, baking powder, amandelmeel, Italiaanse kruiden en spekjes en roer tot een beslag.
- Snij de knoflook in stukjes en fruit 5-7 min in de skillet
- Voeg de knoflook toe aan het beslag en doe vervolgens het beslag 10 min in de koelkast.
- Haal het beslag uit de koelkast, draai er zo'n 5 balletjes van en doe die als een bloemvorm in de skillet.
- Sprinkel hierover de geraspte kaas en zet dit 20-25 min op 200 graden in de skillet in de BBQ (indirect) of tot het er lichtbruin en krokant eruitziet.
Notities
Eet smakelijk!