Fucking Citroen kip

Een echt zomers recept!
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • Kamado BBQ op 170 graden op indirect vuur
  • Gietijzeren pan
  • Grill rooster
  • Maatbeker
  • BBQ tang

Ingrediënten
  

  • Kippenpoten
  • Fucking BBQ Rub
  • 1 preien
  • 3 citroenen
  • 2 rode uien
  • Knoflook naar smaak
  • Verse rozemarijn
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 250 ml kookroom
  • 500 ml water

Instructies
 

  • Smeer de kippenpoten in met uiteraard de Fucking BBQ rub.
  • Grill de kippenpoten op de BBQ voor ongeveer 20 a 30 minuten zodat de korst al lekker krokant wordt.
  • Kook intussen 500 ML water en pers het sap van 2 citroenen uit in je maatbeker.
  • Voeg aan het sap de 2 bouillonblokjes toe en vul de maatbeker aan met het gekookte water tot 500 ML. Roer zodat je bouillonblokjes goed opgelost zijn.
  • Was en snij je prei en snij vervolgens ook je ui en knoflook, de citroen die je nu nog over hebt snij je in plakjes.
  • In de gietijzeren pan doe je nu je groenten, het bouillonmengsel en de kookroom. Roer even door. Leg daarna de kippenpootjes hierboven op. Als laatste voeg je de verse rozemarijn en de plakjes citroen toe. Laat het geheel zo’n 40 minuten pruttelen op de BBQ.
  • Tip! Dit gerecht is een dag later noglekkerder! Dan zijn alle smaken er lekker in getrokken. Serveer het met pasta,rijst of een lekkere ciabatta.