Diamanthaas met Chimichurri

Ingrediënten:

Voorbereiding:

  1. Haal een half uur van tevoren je vlees uit de koeling.
  2. Breng de BBQ op temperatuur tot 200 graden, direct.
  3. Dep het vlees droog met een stuk keukenrol en voorzie het vlees vervolgens met wat grof zeezout en peper.

Bereiding:

  1. Als je BBQ op temperatuur is, gril je het vlees aan de buitenkant mooi van kleur en leg het vervolgens indirect weg.
  2. Bij een kerntemperatuur van 52 graden mag het vlees van je BBQ. Laat het vlees nu even rusten onder aluminiumfolie voordat je het gaat aansnijden.
  3. Snij nu het vlees precies tegen de draad in, in dunne plakken.
  4. Maak nu je bord op met het vlees, doe hier en daar een beetje chimichurri op het vlees en voorzie het vlees van een paar druppels sojasaus en maak het af met wat sesamzaadjes.
Deel dit artikel:

MEER Artikelen

Pepernoten van de BBQ

Door de barbecue te gebruiken in plaats van de oven, krijgen de pepernoten een subtiel geroosterde, bijna karamelachtige smaak. Perfect voor een winterse Sinterklaasavond buiten bij het vuur! Ingrediënten (voor ± 60 pepernoten) 250 g zelfrijzend bakmeel 125 g donkere

Meer lezen