Ingrediënten:
- 300gr bastognekoeken
- 100gr boter, gesmolten
- 25gr suiker
- 40gr maizena
- 750gr roomkaas
- 2 eieren
- 1 vanilliestokje, uitgeschraapt
- 2 citroenen, alleen rasp
- 200gr creme fraiche
Bereiding:
- Maal de bastogne koeken fijn en voeg de gesmolten boter toe.
- Bekleed de bodem van een gietijzeren pan of Skillet met bakpapier (ook de wanden) en vul deze met koekjeskruimels en druk goed aan.
- Meng de suiker, maizena en de roomkaas tot een soepele massa. Voeg dan de eieren, vanille, citroenrasp, en crème fraîche toe en roer dit goed door tot er geen klontjes meer inzetten. Schenk dit op de koekjes bodem.
- Zet de Dutch oven 50 minuten met deksel in de bbq. Laat hem als hij klaar is afkoelen zonder deksel.
- Til de cheesecake voorzichtig aan het bakpapier uit de Dutch oven en snij hem aan.
Tips:
Bereid de BBQ voor op indirect garen met een temperatuur van 180 graden. Voor je het bakpapier in de pan legt, maak er een bal van en vouw hem weer uit. Op deze manier is het papier soepeler. Kijk welk fruit er in het seizoen is en voeg dit toe aan je roomkaasmengsel. Serveer je cheesecake met slagroom en een bolletje ijs en een blaadje munt voor een WOW effect.