Ingrediënten:
- 4 bananen
- 1 verpakking Rolo
- Spiced of donkere rum
- Vanille-ijs
Benodigdheden:
- Extra benodigdheden (als je voor de fancy variant gaat)
- 4 cocktailprikkertjes
- Aluminiumfolie of spare-rib rekje
Bereiding:
- Maak je barbecue gereed voor indirect barbecueën op 175°C.
- Maak vier ‘bootjes’ waar de bananen in kunnen liggen zodat ze niet om kunnen vallen als je de wat chiquere versie maakt. Je kan ook een spare-rib rekje gebruiken.
- Snijd de bananen over de zijlijnen in en dan maak je een soort luikje waarvan je het dekseltje oprolt en met een cocktailprikkertje vastzet (zie eind foto). Daarna snij je de banaan zelf in als een soort V en verwijder je dat stukje banaan zodat je een greppeltje krijgt.
- Snij de Rolo door de helft en stop stukjes Rolo in de banaan en besprenkel met wat rum.
- Zet de bananen boven het vuur in de barbecue en sluit de deksel.
- Na zo’n 20 minuten zijn je bananen donker en is de vulling zacht. Dat is het moment dat ze van de barbecue af mogen.
- Serveer je bananen met een bolletje (of twee) ijs.
Variatie: je kan tussen de stukjes Rolo ook nog een halve Marshmallow stoppen. Dan krijg je dus Rolo marshmallow Rolo enz. Als je deze variant maakt dan laat ik de Rum vaak achterwegen, maar verder is het recept het zelfde.