BBQ ananas - Dessert

Johan en Manon
Mijn favoriete toetje van de BBQ is by far Ananas vande BBQ!
Gang Nagerecht

Equipment

  • BBQ op 200 graden indirect vuur
  • 1 Ovenschaaltje of plateau

Ingrediënten
  

  • 1 verse ananas
  • Bruine basterdsuiker
  • Slagroom
  • Slagroomijs
  • Karamelsaus

Instructies
 

  • Snij de ananas in plakken, verwijder het hart en dep de plakken droog.
  • Haal de plakken vervolgens door de suiker (wees niet te zuinig!).
  • Leg ze op je plateau of ovenschaal en zet deze voor een minuut of 20 a 30 op de BBQ.
  • Draai de plakken tussendoor om.
  • Wanneer de plakken mooi goudbruin zijn haal je ze van de BBQ. Serveer de plakken met een bolletje ijs, wat slagroom en karamelsaus. Geheid dat dit toetje een blijvertje is!