Aardappel vulkanen

Jaspe Smal
Een gevulde aardappel die eruit ziet als kleine vulkanen!
Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 BBQ
  • Saté prikkers
  • 2 rook chunks

Ingrediënten
  

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 200 gram feta in kruidenolie
  • 2 rode chilipepers
  • 1,5 eetlepel honing
  • 2 eetlepels BBQ-rub
  • BBQ saus

Instructies
 

  • Bereid de bbq voor op indirect grillen en verwarm tot 180℃.
  • Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de aardappels met schil 10 minuten voor.
  • Na het koken leg je de aardappels op het bbq rooster en laat je ze roken voor 60 minuten op 180℃ dmv je rookchunks.
  • Doe af en toe even een priktest om te kijken of de aardappels “zacht” zijn van binnen. Prik het aan één zijkant in, niet doorprikken omdat we er straks een beker van willen maken.
  • Terwijl de aardappels op de bbq liggen maken we de vulling. Snijd de chilipeper open en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Hak de peper fijn.
  • Meng de feta, de fijngehakte chilipeper, de honing en 2 eetlepels bbq rub door elkaar tot een gladde massa.
  • Als de aardappels goudbruin zijn geworden haal je ze van de bbq (dit is dus na ongeveer 60 minuten).
  • Laat ze even afkoelen (!) tot ze handwarm zijn.
  • Snijd van de aardappels de boven- en onderkant af zodat je ze neer kunt zetten.
  • Hol de bovenkant uit zodat je een aardappel beker krijgt.
  • Wikkel 3 plakken spek per aardappel er omheen, zet het spek vast met een satéprikker en bestrooi de buitenkant met een lekkere bbq rub.
  • Vul de aardappels met het mengsel van feta en peper.
  • Zet de aardappels terug op de bbq op 180℃ en indirect.
  • Na 45-60 minuten (het spek en de vulling moeten mooi goudbruin zijn) is het tijd om de bekers in te smeren met je bbq saus. Laat deze nog even 15 minuten mee grillen.

Notities

Eet smakelijk !!
Trefwoord bbq, fingerlicking, lekker, potato, stuffed, village