
Sambal Village Style
Een lekkere sambal dip voor bij je stokbrood!
Equipment
- 1 BBQ
- 1 skillet
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 stuk sereh
- 1/2 ui
- 1 stuk mango
- 1 stuk paprika
- 1/2 eetlepel trassi
- 1 mespunt rub (bv Sunny Stuff van NoRubbish)
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Laat de BBQ opstoken tot 200 graden, in een directe setting
- Snij de ui, knoflook, sereh en peper zeer fijn
- Bak dit tot een glazig geheel in een skillet met olie
- Voeg de trassi en de rub naar keuze toe en bak kort mee
- Schil de mango en snijd deze samen met de paprika fijn, dit kan worden toegevoegd aan de skillet
- Bak dit door tot de paprika gaar is en de mango zacht wordt
- Tip: Serveer over je vlees, vis of groente of gebruik het als dip op een stokbroodje
Notities
Eet smakelijk !