Steak tartaar

BBQ Village Emmeloord
Koud is wel zo lekker
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Meng kom

Ingrediënten
  

  • 400 gr Runder staartstuk
  • 1 theelepel Baharat kruiden
  • 1 theelepel Olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel Kappertjes
  • Worcestershire saus
  • Tabasco

Instructies
 

  • Snij het vet van het vlees en snij het vlees vervolgens tot een rag fijne tartaar
  • Maak de sjalot schoon en snipper deze fijn
  • Hak de kappertjes en meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar
  • Breng op smaak met zout, tabasco en worcestershire saus
  • Maak burgers vormen van ca 100gram
  • Bewaar koud tot gebruik

Notities

Eet smakelijk !
Serveer op een bedje van frisse groene salade, eventueel met wat truffel saus. Een ei-geel “on top” is wat ons betreft naar keuze .
Je kunt er nog wat gesnipperde sjalot en kappertjes bij doen voor de garnering.
Trefwoord steak, tartaar