Steak tartaar
Koud is wel zo lekker
Equipment
- 1 Meng kom
Ingrediënten
- 400 gr Runder staartstuk
- 1 theelepel Baharat kruiden
- 1 theelepel Olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel Kappertjes
- Worcestershire saus
- Tabasco
Instructies
- Snij het vet van het vlees en snij het vlees vervolgens tot een rag fijne tartaar
- Maak de sjalot schoon en snipper deze fijn
- Hak de kappertjes en meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar
- Breng op smaak met zout, tabasco en worcestershire saus
- Maak burgers vormen van ca 100gram
- Bewaar koud tot gebruik
Notities
Eet smakelijk !
Serveer op een bedje van frisse groene salade, eventueel met wat truffel saus. Een ei-geel “on top” is wat ons betreft naar keuze .
Je kunt er nog wat gesnipperde sjalot en kappertjes bij doen voor de garnering.