Steak tartaar

Steak_tartaar_recept

Benodigdheden

  • 1 mengkom

 

Ingrediënten

  • 400 gr Runder staartstuk
  • 1 theelepel Baharat kruiden
  • 1 theelepel Olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel Kappertjes
  • Worcestershire saus
  • Tabasco

 

Bereiding

  1. Snijd het vet van het vlees en snij het vlees vervolgens tot een rag fijne tartaar
  2. Maak de sjalot schoon en snipper deze fijn
  3. Hak de kappertjes en meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar
  4. Breng op smaak met zout, tabasco en worcestershire saus
  5. Maak burgers vormen van ca 100gram
  6. Bewaar koud tot gebruik

Serveer op een bedje van frisse groene salade, eventueel met wat truffel saus. Een ei-geel “on top” is wat ons betreft naar keuze. Je kunt er nog wat gesnipperde sjalot en kappertjes bij doen voor de garnering.

 

Deel dit artikel:

MEER Artikelen

Pepernoten van de BBQ

Door de barbecue te gebruiken in plaats van de oven, krijgen de pepernoten een subtiel geroosterde, bijna karamelachtige smaak. Perfect voor een winterse Sinterklaasavond buiten bij het vuur! Ingrediënten (voor ± 60 pepernoten) 250 g zelfrijzend bakmeel 125 g donkere

Meer lezen