Chicken wings met bier en gorgonzola

BBQ Village Emmeloord
Chickenwings, maar dan net even anders
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Gang Borrelhapje
Keuken BBQ
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 BBQ
  • 1 Injecteer spuit

Ingrediënten
  

  • 20 stuks Chicken wings
  • 1 rub Tip: The Hulk van NoRubbish
  • 200 ml Bier
  • 300 ml BBQ saus
  • 50 gr Boter
  • 200 gr Gorgonzola
  • Houtsnippers
  • Injectiespuit

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor op 100 / 120 grC. Maak het rooster schoon met een borstel
  • Leg de houtsnippers even in een bakje met water ( 15 – 30 minuten )
  • Rub de chickenwings met de gekozen rub, niet te dik rubben
  • Meng het bier met de BBQ saus (100ml) en injecteer de chickenwings
  • Verdeel de wings op het rooster en gooi de helft van de snippers op de houtskool, sluit deksel
  • Na 30 minuten gooi je de andere helft van de snippers op het houtskool
  • Als de wings een temperatuur hebben van 76 – 82gr mogen ze van de BBQ gehaald worden
  • Verkruimel de gorgonzola en smelt deze samen met de boter. Daarna mengen met de BBQ saus (200ml)
  • Meng de chickenwings en de saus in een grote kom en serveer ze op een mooie houten plank. Garneer ze eventueel met wat fijngesneden bosui en wat sesam zaadjes. Het ook wil ook wat !

Notities

Eet smakelijk !
Trefwoord bier, chicken, gorgonzola